Zadnji sastanak čitateljskog kluba prije ljetne stanke

Zadnji sastanak čitateljskog kluba prije ljetne stanke

U standardnom terminu drugi utorak u mjesecu održan je zadnji sastanak Kajkavianina čitateljskog kluba prije ljetne stanke. Ovaj puta sastanak je ponovno održan online, ali razlog takvoj organizaciji rada veseli. Naime, u tijeku su završni radovi uređenje kata Fellerove zgrade koji je dodijeljen Kajkaviani na korištenje pa se prostorije udruge na par dana ne mogu koristiti.

Tema susreta bila je zbirka pripovijedaka Dalibora Šimprage Izvještaj o generaciji. Prisutne članice kluba složile su se u ocjeni da je knjiga dobra i vrijedna čitanja. Životne priče „pripovjedačeve generacije“ stvarno su ispričane uvjerljivo i kao da svatko od nas pozna neku osobu koja bi mogla biti junakom tih priča. Književni tekst potaknuo je članice kluba na razmišljanje o vlastitoj generaciji i njezinom položaju u zajednici, o životnim sudbinama ljudi koje je spojilo zajedničko „sjedenje u đačkim klupama“. Sumiranje, zbrajanje, osvrti na postignuto, zadovoljstvo ili nezadovoljstvo statusom, životnim putom, sukobi i različitosti pojedinih generacija, što motivira koju generaciju ljudi, mijenjaju li se životni prioriteti i ideali, sve u svemu kamo nas sve to vodi? Bilo je zanimljivo vidjeti koliko tema otvara jedna naoko obična knjiga kad prođe „sito i rešeto“ motiviranih čitateljica i njihovog voditelja kluba.

Ovo je prilika da od jeseni pozovemo na zajednička čitateljska druženja i nove članove. Mjesta nema puno jer je zajednička odluka da se uspješne rasprave ne mogu voditi u prevelikoj grupi, zato: požurite i javite se mailom ili telefonom u Kajkavianu!