Viralni Kajkavski rječnik- inicijativa za očuvanje kajkavskog govora

Viralni Kajkavski rječnik- inicijativa za očuvanje kajkavskog govora

Očuvanje jezika pitanje je identiteta i svaka je zajednica uz njega najuže povezana. Sa željom da konkretno pomogne u očuvanju kajkavskog jezika, koji je po definiciji lingvista ugrožen, udruga Kajkaviana u okviru projekta Spojkaj – Spoji se za kaj pokrenula je viralni Kajkavski rječnik.

Kajkavski rječnik je stranica na kojoj se može pronaći rječnik kajkavskog govora stubičkog kraja. Na stranici se može naći i slikovni kajkavski rječnik sa ilustracijama koje su načinili učenici OŠ Donja Stubica. Posebnost ove stranice jest njezina otvorenost i interaktivnost. Ona je i poziv svim govornicima kajkavskog da se aktivno uključe u njegovo očuvanje daljnjom izgradnjom rječnika na viralan način.

Stoga vas pozivamo da klikom na link www.kajkavskirjecnik.com „prolistate“ naš Kajkavski rječnik! Jeste li naučili neku riječ koju do sad niste znali? Kaže li se neka riječ u vašem kraju drugačije ili imate riječ koju biste voljeli uvrstiti u Kajkavski rječnik? Pišite nam na Kajkaviana@gmail, radujemo se vašim komentarima  i prijedlozima!