TOMISLAV GOLUBAN ODUŠEVIO PUBLIKU! Blues i rock na kajkavski način

TOMISLAV GOLUBAN ODUŠEVIO PUBLIKU! Blues i rock na kajkavski način

U srijedu 12. lipnja Fellerova zgrada njihala se u ritmovima bluesa i rocka. Razlog tome je koncert Tomislava Golubana na usnoj harmonici uz pratnju Hrvoja Funde na akustičnoj gitari i Tomislava Kušara na bas gitari. 

Golubanov trio pružio je mnogobrojnoj publici poseban doživljaj. Koncert je započeo izvedbom Dissaper For Good, prvo na engleskom jeziku, a zatim na kajkavskom. Uslijedile su izvedbe poznatih Golubanovih pjesama i interpretacija, poput Mr. B., Z brega na breg, Zagorski cug, Rakija vu krvi…. Publiku je posebno oduševila blues verzija kajkavske pjesme Išel budem v kleticu, te su svi s veseljem zapjevali. Nije nedostajalo ni smijeha; između pjesama Goluban je pričao mnoge anegdote iz svoje glazbene karijere, predstavljao pjesme ili jednostavno zbijao šale.

Iako na prvi pogled može činiti neobično da Kajkaviana organizira blues koncert, no glazba Tomislava Golubana na jedinstven način interpretira i predstavlja kajkavštinu i tako dopire do raznovrsne publike, posebno one mlađe. Pridonosi očuvanju kajkavštine i čini nas ponosnima na svoj kajkavski, a tome teži i Kajkaviana.

Koncert se održao u sklopu programa Kultura na recept- program u zgradi ljekarnika Fellera i sufinanciran je od strane Ministarstva kulture i medija i Grada Donja Stubica.