Stub-kultura u prosincu – radionice u virtualnom okruženju

Slika prikazuje radionicu izrade čestitiki za djecu i osobe s invaliditetom

Zadnji mjesec u 2020. godini Stub-kultura i njezine radionice zbog epidemiološke su se situacije premjestile u virtualni prostor. Prelazak na online način odvijanja bio je vrlo uspješan pa su radionice održane prema planu i u punom opsegu. 

Susret Čitateljskog kluba upriličen je putem Zoom platforme te su polaznice i moderator Andrija Jurki iz udobnosti vlastitoga doma poveli živu diskusiju o još jednom izuzetnom djelu suvremene hrvatske književnosti – Večernjem aktu Pavla Pavličića.

Na Čitateljskom klubu povela se dinamična rasprava o Večernjem aktu autora Pavla Pavličića

Budući da su sudionici Radionice interpretacije lokalne baštine u listopadu odradili terenski obilazak Stubičkih Toplica pod vodstvom Vlaste Horvatić-Gmaz, prelazak na internetsku participaciju – ponovno putem Zooma – omogućio im je da uz prezentaciju o Stubakima  i razgovor utvrde gradivo i započnu dogovore o izradi turističkog vodiča čija je izrada planirana do kraja programa radionice.

Danica Leštek, voditeljica Radionice o jeziku ovoga je puta napravila prigodni iskorak prema kajkavskoj baštini te su se sudionici Zoom sastanka pobliže upoznali sa zagorskim božićnim običajima. Priču je upotpunila polaznica radionice Nada Starević svojom prezentacijom o bilju koje se tradicionalno pojavljuje uz blagdansko vrijeme.

Putem Facebook stranice Stub-kulture Tanja Bakek, voditeljica Kreativnih radionica za djecu i  osobe s invaliditetom, provela je tri radionice izrade božićnih ukrasa za djecu i njihove roditelje te je posebno zanimljivo bilo vidjeti kako su polaznici s druge strane ekrana prionuli na izradu anđela od češera i papirnatih čestitki.

Glazbena slušaonica koju i na mreži moderira Željko Popović održana je tri puta u novom terminu (petkom u pet)  uz uključivanje novih slušatelja – polaznika koji se u ovu i druge radionice za sve vrijeme odvijanja aktivnosti Stub-kulture u virtualnom okruženju mogu uključiti neovisno o svojoj lokaciji.