Stub-kultura u ožujku

Slika prikazuje zoom radionicu Čitateljskog kluba.

Protekli mjesec radionice u sklopu Stub-kulture i dalje su se odvijale putem digitalnih oblika komunikacije, u već uhodanom rasporedu.

Na sastanku Čitateljskog kluba voditelj Andrija Jurki i polaznice razmjenjivali su dojmove o knjizi Sanje Lovrenčić U potrazi za Ivanom, kao i o životu i djelu naše velike književnice Ivane Brlić-Mažuranić. Tijekom Radionice interpretacije lokalne baštine polaznici su od Vlaste Horvatić-Gmaz mogli saznati pregršt informacija o povijesti Donje Stubice, dok su ljubitelji glazbe svaki petak u terminu Glazbene slušaonice s voditeljem Željkom Popovićem prolazili kroz različita razdoblja u povijesti glazbe

Na Radionici o jeziku – Kajkavski naš svagdanji koju vodi Danica Leštek bilo je riječi o iznimno važnoj serijskoj publikaciji za proučavatelje kajkavštine – časopisu Kaj. Djeca i osobe s invaliditetom koje sudjeluju u našim kreativnim radionicama ovaj su mjesec s voditeljicom Tanjom Bakek naučili izrađivati prigodne proljetne kolaže i uskrsne ukrase.

Početkom mjeseca putem Zoom aplikacije održana je javna tribina na kojoj je vanjska suradnica na projektu Ivana Nikolić Popović predstavila Model sudioničkog upravljanja u kulturi koji je rezultat njenog višemjesečnog istraživanja stanja u kulturnim i kreativnim industrijama ovoga područja, a skicirane su i njene sugestije u kojem bi se smjeru mogla razvijati kultura u stubičkom bazenu.