Promocija knjige Vere Grgac “Majkina vraštva: vračejne i vračiteli”

Promocija knjige Vere Grgac “Majkina vraštva: vračejne i vračiteli”

U subotu 11. lipnja 2022. u Društvenom centru u Fellerovoj zgradi održana je promocija knjige Vere Grgac “Majkina vraštva: vračejne i vračiteli”. Knjigu je udruga Kajkaviana izdala 2019. godine, promovirana je u Bistri, a sve su ostale promocije bile odgođene zbog pojave pandemije. Nakon što su se konačno stvorili prostorni i ostali uvjeti, knjiga je konačno promovirana u Donjoj Stubici. Urednica Vlasta Horvatić Gmaz upoznala je prisutne s autoričinim književnim radom te kako je došlo do nastanka ove knjige koja izmiče svakoj klasifikaciji jer objedinjuje etnografske zapise, narodnu medicinu, recepte biljnih i drugih pripravaka, a cijela je napisana bistranjskom kajkavicom koja se čita u dahu.
Sama autorica Vera Grgac osvrnula se na činjenicu da je knjiga posvećena njezinoj majki Dori (majka na bistranjskom znači baka) koja ju je poučila svemu što zna. Podijelila je s prisutnima svoje uspomene na avanturu stvaranja ovakve knjige i potaknula među prisutnima sjećanja na dane djetinjstva.
Nakon promocije gospođa Vera je u suradnji s ljubiteljicom biljnih čajeva Ines Krušelj-Vidas pripremila degustaciju čajeva i biljnih pripravaka iz domaće radinosti.