Predstavljen je novi Kajkavianin projekt SPOJKAJ – SPOJI SE ZA KAJ

Predstavljen je novi Kajkavianin projekt SPOJKAJ – SPOJI SE ZA KAJ

U ponedjeljak, 13. lipnja 2022. od 17 sati u Društvenom centru u Fellerovoj zgradi, udruga Kajkaviana održala je konferenciju za novinare kako bi predstavila novi projekt. Projekt SPOJKAJ – SPOJI SE ZA KAJ udruga provodi sa svojim partnerima Gradom Donja Stubica i PD  „Stubičan“ u okviru javnog poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Projekt ukupne vrijednosti 465.998,32 kn sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, a trajat će 15 mjeseci.

Detalje projekta iznijela je predsjednica udruge Kajkaviana, Ines Krušelj-Vidas, a na konferenciji je sudjelovao i gradonačelnik, Nikola Gospočić, koji je dao podršku projektu čijom će provedbom udruge nastaviti svoj rad kao važni pokretači promjena u lokalnoj zajednici s obzirom da će se steći dodatna znanja i vještine koje će im omogućiti neometano djelovanje uzimajući u obzir lokalne potrebe i interese te daljnje prikupljanje sredstava za razvoj, jačanje sudjelovanja volontera u radu OCD-a i izgradnju dobrih odnosa u zajednici.

Nakon konferencije održana je edukativna radionica „Kako to da kultura pojede strategiju za doručak?“ pod vodstvom dr. sc. Goranke Horjan, muzejske savjetnice i ravnateljice Etnografskog muzeja. Na radionici su sudjelovali članovi udruge Kajkaviana i PD „Stubičan“.