Predstava za male i velike: „DRVO KOJE JE PJEVALO“ U GORNJOJ STUBICI

Predstava za male i velike: „DRVO KOJE JE PJEVALO“ U GORNJOJ STUBICI

Sljedeća postaja programa SUVREMENO U ZAGORJU je Gornja Stubica gdje će se u nedjelju 17. rujna u 11 sati održati izvedba predstave DRVO KOJE JE PJEVALO u režiji Hrvoja Korbara, izvedbi Maje Katić, Stanislava Kovačića i Jasmine Bojić i produkciji Radio Teatra Bajsić & prijatelji.

Simbolično, ovaj glazbeno-dramski susret dogodit će se pod Gupčevom lipom, u organizaciji udruga Kućni kolektiv i Kajkaviana, u suradnji s Radio Teatrom i uz svesrdnu pomoć gospodina Božidara Sačera.

Drvo koje je pjevalo je predstava o Violini i Violončelu, prijateljstvu čovjeka i instrumenta, klasičnog i inovativnog, starog i novog, kao i slobode i odgovornosti koju glazba donosi.

Priča o dva instrumenta ispričana prvenstveno zvukom, glazbom, glumačkom igrom i autorskim tekstom, usmjeravajući  djecu na vještinu slušanja, a koja se u vrijeme uspona vizualnih komunikacija čini pomalo zaboravljenom. Protagonisti predstave su Majstor – graditelj instrumenata i sami instrumenti – Violina i Violončelo. Na njihovom putu pratimo ih od samih početaka.

Priča započinje u šumi, Majstorovom potragom za materijalom od kojega će izraditi instrumente, nastavlja se u radionici u kojoj majstor izrađuje i odgaja instrumente, a onda ih odnosi na njihova životna putovanja, koncertne podije i potrage za novim zvukom.

Autorski tim je sastavljen od profesionalaca na svom polju svih navedenih umjetnosti te svatko pojedinačno doprinosi iskustvima svog zanimanja i udjelom u stvaranju ovog projekta koji, baš kao i ostali naslovi radiofonijskog teatra na kazališnoj sceni, ukazuju na bitnost zapostavljene kulture slušanja.

Režija: Hrvoje Korbar
Autorica teksta: Nina Bajsić
Igraju: Maja Katić, Stanislav Kovačić (violončelo) i Jasmina Bojić (violina)
Likovno oblikovanje: Mare Bajsić

Suvremeno u Zagorju je program orijentiran na promociju i prezentaciju domaće i međunarodne suvremene plesne, dramske i cirkuske umjetnosti koji je u potpunosti besplatan za posjetitelje i koji od 2021. donosi suvremenu izvedbenu umjetnost u gradove, mjesta, općine i sela u Krapinsko-zagorskoj županiji. Organizacija cjelokupnog programa sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Klanjca te Krapinsko- zagorske županije.


Više na www.kucaklajn.com