Održano prvo predavanje iz serije predavanja za roditelje pod nazivom “Kako prepoznati senzacionalizam”

Održano prvo predavanje iz serije predavanja za roditelje pod nazivom “Kako prepoznati senzacionalizam”

Udruga Kajkaviana započela je s provedbom novog projekta SNIMKAJ – Svaku Novost Istražiti Moraš s Kajkavianom, stoga se jučer, 21. rujna 2022., održalo prvo predavanje za potporu roditeljima, nastavnicima i stručnim suradnicima. Predavanje „Kako prepoznati senzacionalizam“ održao je izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj, potpredsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) te izvanredni profesor na Studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti.

Naši su sudionici imali priliku naučiti kako izgledaju mamilice, što su i kako ih prepoznati. Uočavali su razlike između plaćenih i prikrivenih oglasa na konkretnim primjerima. Predavanjem se obuhvatilo više aspekata pa je profesor Kanižaj navodio i primjere radionica za nastavnike Hrvatskoga jezika, ali i za sve one nastavnike, koji unutar svojih predmeta, obuhvaćaju medijsku pismenost.

Sljedeće predavanje za potporu roditeljima, nastavnicima i stručnim suradnicima pod nazivom „Kako kreirati medijski sadržaj“ održat će se 27. rujna 2022. pod stručnim vodstvom dr. sc. Ivana Uldrijana.

Za više informacija javite se telefonom na broj 049 286 463, e-mailom na adresu: kajkaviana@gmail.com, ili porukom u inbox Facebook stranice Kajkaviana.