Održano predavanje o medijskoj pismenosti „Kako kreirati medijski sadržaj“

Održano predavanje o medijskoj pismenosti „Kako kreirati medijski sadržaj“

Jučer, 27. rujna 2022. od 18 sati, održalo se predavanje o medijskoj pismenosti „Kako kreirati medijski sadržaj“ pod stručnim vodstvom dr. sc. Ivana Uldrijana. Profesor Uldrijan je asistent na Odjelu za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, vanjski je suradnik na Hrvatskim studijima te je surađivao na studiju sestrinstva Zdravstvenoga veleučilišta u Zagrebu. Član je Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (predavač u projektu Djeca medija), te Hrvatskoga društva katoličkih novinara.

Na predavanju su prisustvovali roditelji, stručni suradnici i učitelji Hrvatskoga jezika. Sudionici su saznali da su se pojavom novih medija otvorile i nove mogućnosti, a samim time i tzv. „svijet“ u ruci. Otkrili su tko su novi komunikatori i zašto je to bitno. Profesor je zaključio da se samo medijskim odgojem može izgraditi medijska pismenost kod djece i mladih.

Sljedeće predavanje za potporu roditeljima, nastavnicima i stručnim suradnicima pod nazivom „Mediji bez nasilja“ održat će se 4. listopada 2022. pod stručnim vodstvom doc. dr. sc. Lane Ciboci Perša.

Za više informacija javite se telefonom na broj 049 286 463, e-mailom na adresu: kajkaviana@gmail.com, ili porukom u inbox Facebook stranice Kajkaviana.