Održano predavanje “Mediji bez nasilja”

Održano predavanje “Mediji bez nasilja”

Jučer, 4. listopada 2022. od 18 sati, održalo se predzadnje predavanje iz ciklusa o medijskoj pismenosti za roditelje, učitelje i stručne suradnike unutar projekta SNIMKAJ. Predavanje „Mediji bez nasilja“ je bilo online i besplatno za sve koji su se željeli priključiti. Predavačica je bila doc. dr. sc. Lana Ciboci Perša.

Roditelji su na predavanju mogli saznati da sve kreće iz obiteljskog doma jer djeca preuzimaju navike svojih roditelja, što zapravo brine roditelje te koji su sigurni pretraživači za djecu. Prikazani su im stvarni primjeri nasilja na internetu koji su se dogodili u Hrvatskoj, objašnjeno je tko su influenseri i zašto su oni sada toliko popularni. Doc. dr. sc. Lana Ciboci Perša je konstatirala da su roditelji prvi medijski odgajatelji i kao takvi bi djecu trebali poučiti o medijskoj pismenosti jer nije rješenje izolirati dijete od medija (ono će uvijek pronaći način kako pristupiti medijima i medijskim sadržajima) već razgovarati s djecom o potencijalnim opasnostima koje mediji nose te razviti obostrano povjerenje kako bi se djeca mogla odgovorno i umjereno koristiti medijima i medijskim sadržajem.

Zadnje predavanje unutar ciklusa o medijskoj pismenosti za roditelje, učitelje i stručne suradnike „Čarobni svijet reklama“, održat će se online 12. listopada 2022. od 18 sati pod stručnim vodstvom izv. prof. dr. sc. Danijela Labaša.

Za više informacija javite se telefonom na broj 049 286 463, e-mailom na adresu: kajkaviana@gmail.com, ili porukom u inbox Facebook stranice Kajkaviana.