Održano predavanje “Čarobni svijet reklama”

Održano predavanje “Čarobni svijet reklama”

Danas, 12. listopada 2022. od 18 sati, održalo se zadnje predavanje iz ciklusa o medijskoj pismenosti za roditelje, učitelje i stručne suradnike unutar projekta SNIMKAJ. Predavanje „Čarobni svijet reklama“ je bilo online i besplatno za sve koji su se željeli priključiti. Predavač je bio izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš.

Roditelji su mogli saznati jesu li reklame lažne, istinite, metaforičke ili jednostavno pretjerivanje. Objašnjeno je što su oglasi, tko ih postavlja i što se sve može oglašavati. Izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš ukazao je sudionicima da ne moraju sve reklame nužno biti loše te dao primjer reklama koje promiču zaštitu od nasilja. Sudionici su upoznati s time što oglas ne smije sadržavati te kako boje mogu utjecati na izgled reklame ili oglasa.

Ovim predavanjem završio je ciklus predavanja za roditelje, a sutra započinje ciklus za učitelje i stručne suradnike koji će izvoditi izv. prof. dr. sc. Marina Gabelica s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

Za više informacija javite se telefonom na broj 049 286 463, e-mailom na adresu: kajkaviana@gmail.com, ili porukom u inbox Facebook stranice Kajkaviana.