Održana radionica “Volontiram i ja”

Održana radionica “Volontiram i ja”

U četvrtak popodne 27.6. u prostorima Kajkaviane u Fellerovoj zgradi u Donjoj Stubici održana je edukativna radionica o volontiranju “Volontiram i ja”. Radionicu je organizirala Mreža udruga “Zagor”, a održana je u sklopu projekta “Volonterski centar VolontirAJMO” kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH.

Na radionici se okupilo desetak zainteresiranih koji su imali priliku upoznati se sa aktivnostima Volonterskog centra VolontirAJMO, naučiti sve o zakonu o volonterstvu i pravnim okvirima volontiranja, obvezama i pravim volontera i organizatora volontiranje i mnogim drugim birokratskim sitnicama koje su važne za volontiranje.

Sudionici su razmijenili svoja osobna iskustva, te su mogli izraziti svoje nedoumice i zatražiti savjete i odgovore na pitanja vezana za temu volontiranja. Također se pričalo o veoma bitnoj temi, a to je motivacija- kako privući i motivirati volontere.

Kajkaviani kao udruzi koja se oslanja na entuzijazam svojih članova volontera ova radionica je bila veoma zanimljiva i korisna te se zahvaljujemo Mreži udruga “Zagor” što su došli održati je kod nas.