Održana promocija novog broja časopisa Hrvatsko zagorje

Održana promocija novog broja časopisa Hrvatsko zagorje

U ponedjeljak 8.3. u gradskoj galeriji Zabok održano je svečana promocija novog broja časopisa za kulturu Hrvatsko zagorje. 

Promocija je započela pozdravom i uvodnom riječi predsjednice udruge Kajkaviana Ines Krušelj-Vidas te odavanjem priznanja Vesnici Kantoci za uspješnu zauzetost na očuvanju i njegovanju kajkavske riječi u radu s učenicima.

Novi broj i glavnu temu časopisa predstavila je urednica Daria Mikulec, nakon čega su riječ preuzeli autori nekih od tekstova u ovom broju časopisa.

Više o glavnoj temi novog broja; Medijska pismenost i projekt Snimkaj, ispričala je Antonija Krstić Peć. Njen tekst “Može li tradicija opstati u raljama suvremenosti?” donosi važna pitanja i zanimljiva promišljanja o ulozi tradicije i njenoj vezi s novim medijima.

Tin Krznar, autor teksta “Glazba o kojoj se promišlja glazbenika koji promišlja” predstavio nam je spomenutog glazbenika i lice s naslovnice časopisa Nikolu Vranića, poznatijeg kao J.R.August. J. R. August na klaviru je odsvirao svoje uspješnice Let’s get together i Crucify me te učinio ovu promociju posebnom.

Publiku je zaintrigirao Tomislav Keglević predstavivši svoj esej  pod nazivom”Drevna mitologija i suvremena svijest”.

Za kraj, pjesnikinja Kristina Špiranec pročitala je nekoliko svojih pjesama, a J.R. August izveo skladbu Dangerous Waters

Bio je ovo lijep završetak jedne večeri posvećene kulturi.