Održana Edukacija za voditelje čitateljskih klubova

Slika prikazuje polaznice edukacije za voditelje čitateljskih klubova na probnom čitateljskom klubu.

U Gradskoj knjižnici Ksaver Šandor Gjalski Zabok od 14. do 18. lipnja  održan je petodnevni program edukacije za voditelje čitateljskih klubova u sklopu projekta ČitKAJ kojeg udruga Kajkaviana provodi u partnerstvu s Knjižničarskim društvom Krapinsko-zagorske županije.

Voditeljica programa Ivana Ivančić Medved, profesorica hrvatskog jezika i književnosti te diplomirana knjižničarka s bogatim iskustvom u radu s raznim uzrastima čitatelja, prva je tri dana polaznike uvodila u teme kao što su vrste čitanja i čitateljske navike, osnovni načini razgovora o knjizi uključujući teoriju književnosti i metode interpretacije, te dala brojne praktične savjete o organizaciji i realizaciji čitateljskih klubova.

U četvrtak su online radionicu vodile knjižničarke Vesna Kurilić i Jasenka Alić-Tadić koje su podijelile svoje doživljaje i savjete stečene tijekom rada i  sudjelovanja u brojnim klubovima Gradske knjižnice Rijeka.

Posljednji dan edukacije Ivana Ivančić Medved stavila se u ulogu moderatorice te omogućila polaznicima da kroz probni sastanak primijene prethodno stečena znanja uz neposredan doživljaj sudjelovanja u čitateljskom klubu, zajedničkog čitanja i vođenog razgovora o književnom tekstu.

Projekt ČitKAJ – Čitaj s Kajkavianom provodi se u sklopu Godine čitanja, a financijski ga podržavaju Ministarstvo kulture i medija, Krapinsko-zagorska županija te Grad Donja Stubica.