Održan koncert u Osijeku u sklopu 29. Festivala “Orgulje Heferer”

Održan koncert u Osijeku u sklopu 29. Festivala “Orgulje Heferer”

subotu 2.12.2023. u 19 sati, u sklopu Festivala Orgulje Heferer, održao se koncert u Kapeli Gospe Snježne u Osijeku. Nastupili su mladi glazbenici; Dubravko Čepulić Polgar na orguljama iz 17. stoljeća, te sopranistica Kristina Owais. 

Ovaj koncerti sufinancirani su od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Osijeka, kojima ovom prilikom zahvaljujemo.

Festival Orgulje Heferer nacionalni je festival na kojem mladi, ali i afirmirani hrvatski i inozemni orguljaši, uz svoje kolege vokalne ï instrumentalne soliste, predstavljaju orguljsku baštinu Hrvatske. Koncerti se održavaju diljem Hrvatske u sakralnim objektima i reprezentativnim prostorima koji posjeduju orgulje koje je izradila, restaurirala ili održava Umjetnička radionica Heferer. Održavanje koncerata na obnovljenim, iznimno vrijednim, povijesnim instrumentima doprinosi njihovoj revitalizaciji te time i očuvanju kulturne baštine. Važno je naglasiti kako je ulaz na koncerte slobodan, čime se kulturni sadržaj što ga Festival promovira čini izravno dostupnim svim zainteresiranim posjetiteljima. Također, mnoga mjesta u kojima se koncerti održavaju nemaju razvijeni koncertni i glazbeni život, stoga su koncerti Festivala Heferer jedan od rijetkih (ali važnih!) doprinosa razvoju glazbene kulture tih lokaliteta.