Održan koncert na Trškom Vrhu u sklopu 29. Festivala “Orgulje Heferer”

Održan koncert na Trškom Vrhu u sklopu 29. Festivala “Orgulje Heferer”

U nedjelju, 29. listopada 2023. s početkom u 12 sati u prekrasnoj baroknoj crkvi Majke Božje Jeruzalemske na Trškome Vrhu iznad Krapine održao se koncert u sklopu Festivala Orgulje Heferer. 
Na baroknim orguljama iz 1765., jednim od najljepšim u Hrvatskoj, nastupio je Bruno Vlahek. Više o ovom istaknutom glazbeniku možete pročitati u intervjuu za Zagorje.com .

Festival Orgulje Heferer nacionalni je festival na kojem mladi, ali i afirmirani hrvatski i inozemni orguljaši, uz svoje kolege vokalne ï instrumentalne soliste, predstavljaju orguljsku baštinu Hrvatske. Koncerti se održavaju diljem Hrvatske u sakralnim objektima i reprezentativnim prostorima koji posjeduju orgulje koje je izradila, restaurirala ili održava Umjetnička radionica Heferer. Održavanje koncerata na obnovljenim, iznimno vrijednim, povijesnim instrumentima doprinosi njihovoj revitalizaciji te time i očuvanju kulturne baštine. Važno je naglasiti kako je ulaz na koncerte slobodan, čime se kulturni sadržaj što ga Festival promovira čini izravno dostupnim svim zainteresiranim posjetiteljima. Također, mnoga mjesta u kojima se koncerti održavaju nemaju razvijeni koncertni i glazbeni život, stoga su koncerti Festivala Heferer jedan od rijetkih (ali važnih!) doprinosa razvoju glazbene kulture tih lokaliteta.

Ovaj koncert sufinanciran je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.