Nova mobilnost članice Kajkaviane u okviru programa Erasmus+

Nova mobilnost članice Kajkaviane u okviru programa Erasmus+

U periodu od 27. lipnja do 1. srpnja 2022. predsjednica udruge Kajkaviana Ines Krušelj-Vidas sudjelovala je na edukaciji po modelu strukturiranog tečaja pod nazivom Team leading in education u španjolskom gradu Malaga.

Riječ je o mobilnosti ostvarenoj u sklopu konzorcija kojeg čine Muzej grada Pregrade, Muzej Radboa, Gradska knjižnica Pregrada, Općinska knjižnica Krapinske Toplice i udruga Kajkaviana, a koji je od prošle godine akreditiran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije u području obrazovanja odraslih te je navedena edukacija u potpunosti sufinancirana sredstvima Europske unije.

Tečaj je okupio nekoliko sudionika iz Poljske, Irske i Hrvatske koji su imali priliku usvojiti nova znanja o različitim pristupima team buildinga i stilovima vođenja, o teoriji i alatima za motiviranje te koliko je motivacija važna u menadžmentu. U maloj grupi prakticirali su se različiti tipovi motivacije u vođenju tima. Polaznici su pripremani za korištenje metoda coachinga u budućem radu i trenirali sposobnost sagledavanja problema iz perspektive drugih ljudi i potreba tima te postali svjesni važnosti davanja povratnih informacija kako za motivaciju tako i za budući razvoj.

Slobodno vrijeme predstavnica Kajkaviane iskoristila je za razgledavanje brojnih kulturnih znamenitosti ovog drevnog španjolskog grada: utvrde Alcazaba i dvorca Gibralfaro, Muzeja Picasso, Muzeja Pompidou, velebne katedrale, kazališta Cervantes te bajkovitog gradića Frigiliana, glasovite Nerje s brojnim plažama i „balkonom Europe“, čuvene Ronde s prekrasnim vidikom na andaluške krajobraze, a kao predstavnica PD „Stubičan“ boravila na najvišem vrhu iberijskog poluotoka Mulhacen 3479m u masivu Sierra Nevada.