Održana radionica primjene novih tehnologija

Održana radionica primjene novih tehnologija

10. svibnja u prostorima udruge Kajkaviana u Fellerovoj zgradi održana je radionica primjene novih tehnologija. Na radionici su sudjelovali učenici osnovne škole Donja Stubica, učenici Osnovne škole Matije Gupca Gornja Stubica te članovi udruge Kajkaviana. Radionicu su vodili stručnjaci iz poduzetničkog centra Urbanex d.o.o.

Sudionici su saznali više o našem “viralnom” Kajkavskom rječniku te naučiti kako i sami, pomoću novih tehnologija, mogu pridonijeti njegovom proširenju, a time i očuvanju kajkavskog govora. Učenici su na početku radionice snimali zvučni zapis pojmova za rječnik te su zajedno na kreativan likovni način prikazali jednu duhovitu kajkavsku izreku.

Članovi udruge Kajkaviana educirali su se kako se služiti Canvom i Instagramom u kreiranju i promoviranju kajkavskog sadržaja. Radionicu smo završili ugodnim razgovorom o raznim mogućnostima suvremenih tehnologija u očuvanju i promoviranju kajkavskog govora.

.

Za više informacija javite se telefonom na broj 049 286 463, e-mailom na adresu: kajkaviana@gmail.com, ili porukom u inbox Facebook stranice Kajkaviana.