Metodičko-znanstveni okrugli stol u sklopu projekta “Kajkaš KAJ?” u Kajkaviani

Metodičko-znanstveni okrugli stol u sklopu projekta “Kajkaš KAJ?” u Kajkaviani

Udruga Kajkaviana organizira metodičko-znanstveni okrugli stol koji će se održati 23.1.2024. u 14 sati u prostorima udruge u Fellerovoj zgradi u Donjoj Stubici.

Okrugli stol ugostit će eminentne hrvatske dijalektologe kajkavologe. Predavat će dr. sc. Bojana Schubert (tema: Kajkavska pisana jezična baština – što o njoj znamo i kako je čuvamo?), dr. sc. Joža Horvat (tema: Uvod u izradu školskih dijalektnih rječnika) te dr. sc. Marina Marinković (tema: Metodološka načela istraživanja uporabe kajkavskoga izraza među učenicima osnovne škole).

Iako je karakter skupa metodičko-znanstveni, na pristupačan će način obrađivati teme od velike važnosti za svakog kajkavca koji bi želio da se njegov način govora i jezična kultura očuvaju. Stoga vas zovemo da nam se pridužite, ponešto naučite i podijelite s nama i svoje mišljenje o temama o kojima će se govoriti.

Prijaviti se možete pomoću obrasca: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSe4LNl…/viewform…

Skup je prvo događanje unutar projekta za očuvanje kajkavice “Kajkaš KAJ?” za koji su Kajkaviani na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja dodijeljena sredstva od 18.082,50 € (136.242,60 kn).