KONFERENCIJA ZA MEDIJE 9. 4. 2024. Predstavljanje projekta “Kultura na recept- program u zgradi ljekarnika Fellera”

KONFERENCIJA ZA MEDIJE 9. 4. 2024. Predstavljanje projekta “Kultura na recept- program u zgradi ljekarnika Fellera”

Najavljujemo konferenciju za medije i predstavljanje projekta Kultura na recept – program u zgradi ljekarnika Fellera koje će se održati u utorak 9. travnja 2024. godine u 12 sati u sjedištu udruge Kajkaviana u Fellerovoj zgradi, Trg Matije Gupca 27, Donja Stubica.

Na Javnom pozivu za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2024. godinu Ministarstva kulture i medija program udruge Kajkaviana odobren je za provedbu i sufinanciranje u iznosu od 10.000 eura. Program će se također sufinancirati i sredstvima Krapinsko- zagorske županije putem Javnog poziva za financiranje javnih potreba u kulturi  Krapinsko-zagorske županije za 2024. godinu. Financijski će program poduprijeti i Grad Donja Stubica koji godinama podržava djelovanje udruge Kajkaviana.

Projektom Kultura na recept – program u zgradi ljekarnika Fellera  ostvarit će se cilj da sjedište Kajkaviane privuče publiku kao centar zanimljivih kulturnih zbivanja te središnji punkt očuvanja i zaštite kajkavske baštine. Od travnja do listopada u zgradi bivšeg ljekarnika Fellera planirane su mnoge i raznovrsne aktivnosti; izložbe, koncerti, predstave, kino- projekcije, predavanja, tribine i radionice. Više detalja o projektu i bogatom programu otkrit će se na predstavljanju.