Koncerti u Slavoniji u sklopu 29. Festivala “Orgulje Heferer”

Koncerti u Slavoniji u sklopu 29. Festivala “Orgulje Heferer”

Predstavljamo vam dva koncerta koji će se održati u Slavoniji u sklopu Festivala Orgulje Heferer.

subotu 2.12.2023. u 19 sati održat će se koncert u Kapeli Gospe Snježne u Osijeku. Nastupaju mladi glazbenici; Dubravko Čepulić Polgar na orguljama iz 17. stoljeća, te sopranistica Kristina Owais. 

U nedjelju 3.12.2023. u 19 sati u Župnoj crkvi sv. Jakova apostola u Gorjanima održat će se koncert na kojem će ponovno nastupiti Dubravko Ćepulić Polgar na orguljama, a pjevat će sopranistica Barbara Suhodolčan.

Ulaz na koncerte je slobodan, stoga dođite i uživajte u glazbi!

Festival Orgulje Heferer nacionalni je festival na kojem mladi, ali i afirmirani hrvatski i inozemni orguljaši, uz svoje kolege vokalne ï instrumentalne soliste, predstavljaju orguljsku baštinu Hrvatske. Koncerti se održavaju diljem Hrvatske u sakralnim objektima i reprezentativnim prostorima koji posjeduju orgulje koje je izradila, restaurirala ili održava Umjetnička radionica Heferer. Održavanje koncerata na obnovljenim, iznimno vrijednim, povijesnim instrumentima doprinosi njihovoj revitalizaciji te time i očuvanju kulturne baštine. Važno je naglasiti kako je ulaz na koncerte slobodan, čime se kulturni sadržaj što ga Festival promovira čini izravno dostupnim svim zainteresiranim posjetiteljima. Također, mnoga mjesta u kojima se koncerti održavaju nemaju razvijeni koncertni i glazbeni život, stoga su koncerti Festivala Heferer jedan od rijetkih (ali važnih!) doprinosa razvoju glazbene kulture tih lokaliteta.

Ovai koncerti sufinancirani su od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Osijeka i Osiječko-baranjske županije.