Koncerti na otoku Visu u sklopu 29. Festivala Orgulje Heferer

Koncerti na otoku Visu u sklopu 29. Festivala Orgulje Heferer

Pozivamo Vas na koncertnu promociju CD-a Vox Human orguljaša Brune Vlaheka koja će se održati na otoku Visu u sklopu Festivala Orgulje Heferer.

Bruno Vlahek će održati dva koncerta; u srijedu 23.8.2023. u 20 sati u Crkvi sv. Marije Gusarice u Komiži, te u petak 25.8.2023. u 20 sati u Crkvi Gospe od Milosrđa na Spilicama u gradu Visu.

Ulaz na oba koncerta je slobodan.

Festival Orgulje Heferer nacionalni je festival na kojem mladi, ali i afirmirani hrvatski i inozemni orguljaši, uz svoje kolege vokalne ï instrumentalne soliste, predstavljaju orguljsku baštinu Hrvatske. Koncerti se održavaju diljem Hrvatske u sakralnim objektima i reprezentativnim prostorima koji posjeduju orgulje koje je izradila, restaurirala ili održava Umjetnička radionica Heferer. Održavanje koncerata na obnovljenim, iznimno vrijednim, povijesnim instrumentima doprinosi njihovoj revitalizaciji te time i očuvanju kulturne baštine. Važno je naglasiti kako je ulaz na koncerte slobodan, čime se kulturni sadržaj što ga Festival promovira čini izravno dostupnim svim zainteresiranim posjetiteljima. Također, mnoga mjesta u kojima se koncerti održavaju nemaju razvijeni koncertni i glazbeni život, stoga su koncerti Festivala Heferer jedan od rijetkih (ali važnih!) doprinosa razvoju glazbene kulture tih lokaliteta.