Koncert na Trškom Vrhu u sklopu 29. Festivala “Orgulje Heferer”

Koncert na Trškom Vrhu u sklopu 29. Festivala “Orgulje Heferer”

nedjelju, 10. rujna 2023. s početkom u 12 sati u prekrasnoj baroknoj crkvi Majke Božje Jeruzalemske na Trškome Vrhu iznad Krapine, održat će se koncert u sklopu Festivala Orgulje Heferer.

Koncert je nastao u suradnji sa slovenskim festivalom Rokovo poletje te će na njemu gostovati umjetnice iz Slovenije; pjevat će sopranistica Ema Pavlič, dok će na iznimno vrijednim povijesnim orguljama iz 1763. godine svirati Petra Bračko.

Ulaz na koncert je slobodan.

Dođite i uživajte u glazbi!

Festival Orgulje Heferer nacionalni je festival na kojem mladi, ali i afirmirani hrvatski i inozemni orguljaši, uz svoje kolege vokalne ï instrumentalne soliste, predstavljaju orguljsku baštinu Hrvatske. Koncerti se održavaju diljem Hrvatske u sakralnim objektima i reprezentativnim prostorima koji posjeduju orgulje koje je izradila, restaurirala ili održava Umjetnička radionica Heferer. Održavanje koncerata na obnovljenim, iznimno vrijednim, povijesnim instrumentima doprinosi njihovoj revitalizaciji te time i očuvanju kulturne baštine. Važno je naglasiti kako je ulaz na koncerte slobodan, čime se kulturni sadržaj što ga Festival promovira čini izravno dostupnim svim zainteresiranim posjetiteljima. Također, mnoga mjesta u kojima se koncerti održavaju nemaju razvijeni koncertni i glazbeni život, stoga su koncerti Festivala Heferer jedan od rijetkih (ali važnih!) doprinosa razvoju glazbene kulture tih lokaliteta.