KINO U DONJOJ STUBICI! Filmska večer u Kajkaviani 4.7.2024. Očekuju vas dva odlična filma

KINO U DONJOJ STUBICI! Filmska večer u Kajkaviani 4.7.2024. Očekuju vas dva odlična filma

Kino dolazi u Donju Stubicu! Ne, niste krivo pročitali- ponovno se može gledati film u velikom formatu i to u Kajkaviani!

U četvrtak, 4.7.2024. s početkom u 21 sat, u suradnji sa Kućom Klajn iz Klanjca, Kajkaviana će ugostiti Kino Martin koji nam donosi dva izvrsna filmska naslova.

Filmska večer započet će prikazivanjem kratkometražnog , Zlatnom palmom nagrađenog filma Čovjek koji nije mogao šutjeti, Nebojše Slijepčevića, koji traje 13 minuta. Nakon toga, uslijedit će projekcija francuske komedije Teška godina autora Oliviera Nakachea i Érica Toledanea. Ulaz na obje projekcije je besplatan.

Teška godina novi je film Oliviera Nakachea i Érica Toledanea, autora poznatog filma Nedodirljivi (2011) koji je prepoznatljivom kombinacijom humanizma i humora osvojio i publiku i kritiku. U novom filmu, likovi Albert i Bruno kompulzivni su potrošači koji se nalaze u dugovima do grla. Kako bi nanovo preuzeli kontrolu nad svojim životima, odlučuju se obratiti za pomoć grupama društvenih aktivista koji se zalažu za ekološka pitanja. Privučeni besplatnim pivom i čipsom, a ne politikom koju aktivisti promoviraju, Albert i Bruno uskoro će se pridružiti pokretu s kojim i nemaju baš puno toga zajedničkog.

Projekcija filmova održat će se u sklopu programa Kultura na recept- program u zgradi ljekarnika Fellera i sufinancirana je od strane Ministarstva kulture i medija RH.