KAJkavica: kajkavska radionica, 28.6.2024. Gostovanje JOSIPA ČEKOLJA, mlade literarne zvijezde iz Donje Stubice

KAJkavica: kajkavska radionica, 28.6.2024. Gostovanje JOSIPA ČEKOLJA, mlade literarne zvijezde iz Donje Stubice

Najavljujemo zadnju KAJkavicu: Kajkavsku radionicu prije ljetne pauze! Radionica  će se održati u petak 28.6.2024. s početkom u 19 sati u prostorima Kajkavine u Fellerovoj zgradi u Donjoj Stubici.

Na ovoj KAJkavici, koja nosi naziv “Sedni na tepih i čitaj mi, dečec”,  kao gost pridružit će nam se Josip Čekolj, uspješni  mladi pisac  iz Donje Stubice.

Dođite i pridružite nam se i vi uz “kaj” i kavicu!

Josip Čekolj dolazi iz Donje Stubice i prvostupnik je kroatistike te etnologije i kulturne antropologije, a polazi diplomski studij kroatistike i povijesti ranog novog vijeka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Tijekom školskih dana dobio je razna priznanja za svoj rad, među njima se ističu nagrade Goranova proljeća, Ivane Brlić Mažuranić i Ksavera Šandora Gjalskog u učeničkim kategorijama.

Godine 2020. izadao je slikovnicu Srna i Mak u potrazi za uplašenim mjesecom, a sljedeće godine kratke priče S druge strane rijeke objavljene u zbirci U ritmu jeze – ponor plesova. Ciklus akrostiha Rukovet noćnih putovanja, nastao u sklopu Revije malih književnosti,  objavljen je 2021. u antologiji Vrijeme misli. Zbirke pjesama Junaci i zmajevi u zalasku objavio je 2022., a 2023. Dječak pred žetvu

Kratke priče i poeziju objavio je u regionalnim i hrvatskim zbornicima i časopisima kao što su Rukopisi, Riječi, Aleph, Svjetlo i mnogi drugi. Radovi su mu objavljeni u elektroničkim časopisima Strana, Kritične mase, Čovjek-časopis i dr. U časopisu Poezija objavio je ciklus pjesama Vreme bokčje.

Sudjelovao je na književnim tribinama u Pančevu (Rukopisi) i Zagrebu (Učitavanje u Booksi, Revija malih književnosti, Govorimo glasnije) te na festivalima Stih u regiji i Susret riječi

Piše na standardu i donjostubičkom kajkavskom idiomu.