Izvanredna sjednica Skupštine udruge Kajkaviana

U prepunoj dvorani u potkrovlju dvorca Izvanredna sjednica Skupštine održana je 9. 6. 2020. u Donjoj Stubici kako bi se članovi udruge upoznali s detaljima predviđenim projektom STUB-KULTURA kojeg je Kajkaviana u suradnji s Gradom Donja Stubica te udrugama Stub-klub iz Donje Stubice i Profesor Baltazar iz Zagreba uspješno prijavila na Javni poziv pod nazivom: Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo organizacija civilnoga društva i lokalne zajednice koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nakon početnog ulaganja u opremanje, zamišljeno je da se stvori javni prostor u kojem bi navedene udruge osmislile kvalitetan kulturni program kao poticaj za uključivanje zajednice  u život grada kroz društveni centar. Početak projekta planiran je u svibnju 2020., a završetak u travnju 2022.

Zahvaljujući tom projektu bit će omogućeno zapošljavanje jedne osobe u našoj udruzi pa je zato bilo potrebno zasjedanje Skupštine kako bi se donijeli pravne akte kojima se regulira status zaposlenika u udruzi Kajkaviana. Odlukom Skupštine donesena su pravilnici koji reguliraju prava zaposlenika i uređuju vrste poslova u udruzi kao i visinu plaće za određene poslove.

NATJEČAJ – za zapošljavanje na određeno vrijeme radi provedbe projekta STUB-KULTURA

Prisutni članovi aktivno su se uključili u rad i svojim pitanjima pokazali zainteresiranost za provođenje projekta te se može zaključiti da je osigurana barem početna skupina zainteresiranih korisnika koji će sudjelovati u ponuđenim programima tijekom dvogodišnje provedbe projekta.

Po završetku službenog dijela urednica nove knjige u izdanju Kajkaviane Vlasta Horvatić Gmaz predstavila je djelo Antuna Šimunića Toplice i topličice Hrvatskog zagorja. Kako je ovo predstavljanje bilo u skromnim okvirima, to jest namijenjeno uskom krugu prisutnih članova, planira se organizacija niza predstavljanja ovog vrijednog djela diljem Zagorja tijekom ljeta i najesen.