Gostovanje Kina Martin u Kajkaviani oduševilo gledatelje

Gostovanje Kina Martin u Kajkaviani oduševilo gledatelje

Prošli četvrtak, 4.7., velika dvorana zgrade Feller pretvorena je u pravo kino i to zahvaljujući gostovanju Kina Martin iz udruge Kuća Klajn. Kino Martin donijelo je dva odlična filmska naslova; kratkometražni, Zlatnom palmom nagrađeni film Čovjek koji nije mogao šutjeti, Nebojše Slijepčevića te francusku komediju Teška godina autora Oliviera Nakachea i Érica Toledanea.

Duboko dojmljiv film snimljen po istinitom događaju, Čovjek koji nije mogao šutjeti, bio je uvod u filmsku večer. Iako dugačak samo 13 minuta, film izaziva snažne osjećaje koji traju još dugo nakon njegovog svršetka. Stavlja gledatelja u dilemu i tjera ga da se pita neugodno pitanje “kako bih ja postupio u toj situaciji ?”. Nakon ovog sjajnog, ali sumornog filma, uslijedila je francuska komedija Teška godina. Iako ovaj film progovara o aktualnoj temi klimatskih promjena i ponekad kontroverznog eko- aktivizma, publiku je i dobro nasmijao.

Nakon gostovanja Kina Martin u Kajkaviani, program Kultura na recept- program u zgradi ljekarnika Fellera kreće na malu ljetnu stanku. Sljedeće događanje u sklopu spomenutog programa bit će tek krajem kolovoza kada nam dolazi GFUK sa predstavom “Kaj je ljubav”.
Do tada, Kajkaviana svima želi opušteno ljeto!

Projekcija filmova održana je u suradnji s udrugom Kuća Klajn u sklopu programa Kultura na recept- program u zgradi ljekarnika Fellera i sufinancirana je od strane Ministarstva kulture i medija RH.