Erasmus+ iskustvo udruge Kajkaviana predstavljeno u Pregradi

Erasmus+ iskustvo udruge Kajkaviana predstavljeno u Pregradi

U galeriji Muzeja grada Pregrade 10.7.2023. održana je radionica za predstavnike baštinskih ustanova s područja sjeverozapadne Hrvatske pod nazivom „Erasmus akreditacija: mogućnosti za odrasle“. Na radionici su sudjelovale članice naše udruge Danica Leštek, Ines Krušelj-Vidas i Katarina Grgec koje su predstavile svoje iskustvo mobilnosti iz prošle godine kada su bile na edukacijama u Španjolskoj i Finskoj.


Dr. sc. Davor Špoljar, v. d. ravnatelja muzeja koji je ujedno imenovan Erasmus ambasadorom za Hrvatsku u području obrazovanja odraslih, prisutne je upoznao s Erasmus+ programom i njegovim mogućnostima za ustanove i organizacije, aktivne u području obrazovanja odraslih s naglaskom na Erasmus akreditaciji. Prisutni su tako mogli iz prve ruke doznati tijek procesa od registracije ustanove do prijave projekta te provedbe istoga, ako je projekt odobren.


Svoja iskustva i znanja stečena na mobilnostima podijelile su i ostale sudionice do sada provedenih aktivnosti koje su zaposlene u ustanovama koje čine akreditirani konzorcij udruga (2 muzeja, 2 knjižnice i Kajkaviana): Lucija Vrhovski iz Muzeja grada Pregrade i Dora Kolar iz Gradske knjižnice Pregrada.


Na događanju su se okupili predstavnici knjižnica i muzeja s područja Krapinsko-zagorske i
Zagrebačke županije.