Dva predavanja Anite Peti-Stantić i Gordane Keresteš u sklopu projekta ČitKAJ

Dva predavanja Anite Peti-Stantić i Gordane Keresteš u sklopu projekta ČitKAJ

U ponedjeljak, 8. studenoga 2021. godine putem Zoom aplikacije u okviru projekta ČitKAJ – Čitaj s Kajkavianom održana su dva predavanja dr.sc. Anite Peti-Stantić i dr. sc. Gordane Keresteš, uglednih znanstvenica i renomiranih stručnjakinja u području čitalačke pismenosti

Predavanje pod nazivom Zašto je nekoj djeci teže čitati i kako im možemo pomoći? održano je u suradnji s OŠ Matije Gupca Gornja Stubica. Osim učitelja i stručnih suradnika iz gornjostubičke škole, predavanju su prisustvovali odgojno-obrazovni djelatnici iz brojnih škola diljem Krapinsko-zagorske županije koji su tom prilikom mogli čuti brojne korisne informacije o mehanizmima čitanjima, neurološkoj podlozi čitanja, odvijanju same aktivnosti čitanja te mogućim problemima, kao i sugestijama kako djeci olakšati tu kompleksnu djelatnost.

Predavanje Zašto je važno djeci čitati od najranije dobi? trebalo se održati u Gradskoj galeriji Zabok u suradnji s Gradskom knjižnicom “Ksaver Šandor Gjalski “, Zabok, međutim zbog nepovoljne epidemiološke situacije upriličen je na online platformi Zoom gdje se okupio velik broj odgajatelja, roditelja i ostalih sudionika zainteresiranih za unaprjeđivanje svojih kompetencija u toj za razvoj djeteta iznimno važnoj aktivnosti.