Čitateljski klub – najava razgovora o Plavoj jabuci uz prisustvo autorice Jasne Balaško

Čitateljski klub – najava razgovora o Plavoj jabuci uz prisustvo autorice Jasne Balaško

Čitateljski klub Kajkaviane u ožujku će na redovnom susretu ugostiti Jasnu Balaško, svestranu čuvaricu kajkavske baštine, autoricu većeg broja književnih i znanstvenih djela među kojima je i Plava jabuka: ogrlica od priča. Ovo je prvi put da se klub odvažio čitati djelo članice Kajkaviane koja je također bila redovita u klupskim susretima dokle su joj god to dopuštale obaveze.

U Plavoj jabuci autorica je skupila bisere iz bogate narativne riznice našeg zavičaja pa ih vješto oblikovala u “ogrlicu” u kojoj ćete možda pronaći čak i spomen na pokojeg od svojih predaka ili recept za kakvo ukusno jelo. To jest knjiga o prošlosti, no događaji kojih se dotiče nisu nimalo nevažni za današnji život na istim prostorima.

Ako vas zanima kako izgledaju susreti našeg čitateljskog kluba, ovo je posebno dobra prilika da doživite jedan koji će biti dodatno obogaćen prisustvom autorice djela. U čitateljskom klubu još je slobodno i nekoliko trajnih mjesta.

Razgovor o zbirci priča Plava jabuka uz gostovanje Jasne Balaško održat će se u utorak 12. 3. u 19 sati na uobičajenom mjestu – u sjedištu Kajkaviane – Fellerovoj zgradi, Trg Matije Gupca 27, Donja Stubica.