Čitateljski klub – nejednakost, pravo i pravda

Čitateljski klub – nejednakost, pravo i pravda

Kajkavianin čitateljski klub za travanj je odlučio pročitati Ubiti pticu rugalicu autorice Harper Lee. Radi se o romanu koji je svojom objavom izazvao pravu medijsku senzaciju u SAD-u i postao međunarodni generacijski fenomen, a Kajkaviana ga je odabrala motivirana sudjelovanjem u Erasmus+ akreditacijom odobrenom edukacijom.

Naime, 7 najrevnijih članova čitateljskog kluba od 3. do 6. 4. bilo je na Erasmus+ edukaciji u Sloveniji gdje su između ostalog razmjenjivali iskustva s tri “domaća” čitateljska kluba. S klubom Res(no) bereš voditeljice Simone Solina vodili su i produktivnu raspravu o Ubiti pticu rugalicu (Če vbiješ oponašalca), a svoja iskustva podijelili su 9. 4. s članovima svoga kluba koji ovaj put nisu mogli na edukaciju.

Ipak, novi glasovi ponudili su nove perspektive na redovnom sastanku kluba u prostorijama Kajkaviane. Čitljivo i razigrano napisano djelo ozbiljne tematike otvorilo je teme odrastanja, rasizma, feminizma, književnosti i života općenito, a uglavnom se došlo do slaganja kako je ovo bila knjiga koja čitatelja može učiniti boljim čovjekom.