Čitateljski klub – najava razgovora o zbirci Piši mi uz prisustvo autorice Mirjane Mikulec

Čitateljski klub – najava razgovora o zbirci Piši mi uz prisustvo autorice Mirjane Mikulec

Čitateljski klub Kajkaviane u svibnju će na redovnom susretu ugostiti Mirjanu Mikulec, članicu Kajkaviane, pjesnicu i pripovjedačicu te autoricu zbirke kratkih priča Piši mi. Ovo je drugi put da se klub odvažio čitati djelo članice Kajkaviane. Razgovarati o djelu uz prisustvo živuće autorice svaki je put posebno zanimljivo iskustvo.

“Prozni ciklus kratkih priča Piši mi otkriva nam zrelu autoricu izgrađena stila i fino nijansirane osjećajnosti, koja reduciranom naracijom kroz fikcionalne ženske likove propituje vlastite egzistencijalne dvojbe, svjesna otuđenosti i nemogućnosti komunikacije u svijetu koji je okružuje. U Mirjaninoj literarnoj optici i zrcali se fatum života koji donosi uspone i padove, snove i tegobnu stvarnost, ali i smireno prihvaćanje posljedica vlastitih ispravnih ili pogjrešnih odluka” – rekla je jednom na predstavljanju knjige urednica i recenzentica Vlasta Horvatić Gmaz. 

Ako vas zanima kako izgledaju susreti našeg čitateljskog kluba, ovo je posebno dobra prilika da doživite jedan koji će biti dodatno obogaćen prisustvom autorice djela. U čitateljskom klubu još je slobodno i nekoliko trajnih mjesta.

Razgovor o zbirci priča Piši mi uz gostovanje Mirjane Mikulec održat će se u nešto drukčijem terminu od uobičajenog, u ponedjeljak 13. 3. u 19 sati na uobičajenom mjestu – u sjedištu Kajkaviane – Fellerovoj zgradi, Trg Matije Gupca 27, Donja Stubica (1. kat, ulaz iz dvorišta).