Čitateljski klub: mogu li društvene promjene dovesti osobu do ludila?

Čitateljski klub: mogu li društvene promjene dovesti osobu do ludila?

U utorak 14. ožujka 2023. od 19 sati održao se Kajkavianin čitateljski klub. Moderator je bio Andrija Jurki, a vodila se rasprava o knjizi “Dvostruki život Eve Braun” hrvatskoga autora L. Bauera.

Ovaj roman ima karakteristike klasičnog, ali ujedno i modernog romana. Za neke članice kraj je bio iznenađujući, ali neke su predvidjele kraj. Nekima je naslov bio iritantan, a samo djelo ih je podsjetilo na Tribusonovo djelo “Otac od bronce”. Dosta se članica složilo s time da je tema možda istrošena (rat, profiterstvo, ljubavni trokuti…), ali opći dojam je da je djelo vrijedno čitanja jer može biti povod za diskusiju te da shvaćanje istoga ovisi o samom čitatelju. Svakako pročitajte!

Sljedeće druženje je 11. travnja 2023. od 19 sati u Kajkaviani (Fellerova zgrada, 1. kat, Trg Matije Gupca 27, Donja Stubica) kada će se diskutirati o knjizi “Tyll” njemačkog autora Daniela Kehlmanna, a za one koji ne mogu biti s nama uživo, nudimo mogućnost sudjelovanja online putem poveznice: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAoduyoqz8sHNTuOKTQoQeHyzIeCjTnuvTR

Za više informacija javite se telefonom na broj 049 286 463, e-mailom na adresu: kajkaviana@gmail.com, ili porukom u inbox Facebook stranice Kajkaviana.