Čitateljski klub: biti bogat ne znači nužno i biti sretan

Čitateljski klub: biti bogat ne znači nužno i biti sretan

U ponedjeljak 13. veljače 2023. od 19 sati održao se šesti po redu čitateljski klub čiji je moderator Andrija Jurki. Na ovome se susretu raspravljalo o knjizi “Prosjak i zec” finskoga satiričara Tuomasa Kyröa.

Sudionice su s moderatorom diskutirale o dojmovima o djelu, o likovima i o stilu. Iako se možda neki likovi čine odviše karikirani, sudionice su ipak zaključile da i nije tako jer smatraju da opisi ruske mafije nisu pretjerani već realni. Većina likova u ovome djelu je dobila svoj sretan završetak. Sudionice su istaknule kako je zanimljiv put glavnoga lika koji od prosjaka postaje premijer. Ovaj je roman svojevrsna kritika ekstremnog siromaštva i ekstremnog bogatstva, a autor uopće ne spominje srednji sloj društva. Stil pisanja je jednostavan, a rečenice su smislene i razumljive. Poruka koju ovaj roman šalje jest da biti bogat ne znači nužno i biti sretan. Zašto? Pročitajte sami!

Sljedeće druženje je 14. ožujka 2023. od 19 sati u Kajkaviani (Fellerova zgrada, 1. kat, Trg Matije Gupca 27, Donja Stubica) kada će se diskutirati o knjizi “Dvostruki život Eve Braun” hrvatskog autora Ludwiga Bauera, a za one koji ne mogu biti s nama uživo, nudimo mogućnost sudjelovanja online putem poveznice: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEqdOippzsrGNcBYLV0-BiO67h0MtnyRQw3

Za više informacija javite se telefonom na broj 049 286 463, e-mailom na adresu: kajkaviana@gmail.com, ili porukom u inbox Facebook stranice Kajkaviana.