Predstavnice Kajkaviane na Erasmus danu u Pregradi

Predstavnice Kajkaviane na Erasmus danu u Pregradi

U sklopu manifestacije “Erasmus Days / Dani Erasmusa 2024” Muzej grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina organizirao je u petak, 18. listopada 2024. g. ERASMUS FORUM – predstavljanje iskustava iz programa Erasmus+ na kojem su predstavljena iskustva zagorskog Erasmus konzorcija u programu Erasmus+. Konzorcij čine četiri javne ustanove i jedna udruga s područja Krapinsko-zagorske županije: Muzej grada Pregrade, Udruga Kajkaviana iz Donje Stubice, Muzej Radboa iz Radoboja, Općinska knjižnica Krapinske Toplice i Gradska knjižnica Pregrada. Konzorcij je ujedno nositelj Erasmus akreditacije u području obrazovanja odraslih za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Voditelj konzorcija Davor Špoljar sudionicima događanja predstavio je mogućnosti sudjelovanja u programu Erasmus+, a Dora Kolar i Lucija Vrhovski uz prezentatiju približile su praktične primjere mobilnosti polaznika edukativnih aktivnosti u okviru Kluba Muzeja grada Pregrada koji su ovog ljeta boravili u Pečuhu i Subotici. Ines Krušelj-Vidas predstavila je iskustvo udruge Kajkaviana u edukaciji koja se odvijala u travnju ove godine u Ljubljani i Ljutomeru u Sloveniji, a bila je namijenjena polaznicima Kajkavianinog čitateljskog kluba u aktivnosti edukacije polaznika obrazovanja i članovima
upravljačkog tijela udruge u aktivnosti praćenja rada kolega. Svoje su dojmove iznijele i sudionice navedene edukacije Biserka Lacković, polaznica čitateljskog kluba i Lidija Kelemen, članica Predsjedništva Kajkaviane.


Nakon prezentacija i izlaganja osoblja i polaznika programa, održana je strukturirana panel rasprava u kojoj su sudjelovali izlagači te odgovarali na pitanja iz publike.