Predavanje “Prije 450 let… obljetnica kajkavskog prvotiska”

Predavanje “Prije 450 let… obljetnica kajkavskog prvotiska”

S veseljem najavljujemo predavanje pod nazivom “Prije 450 let… obljetnica kajkavskog prvotiska” koje će se održati u utorak, 22. listopada, u 18 sati u prostorima Kajkaviane. Predavanje će održati istaknuta jezikoslovka dr. sc. Diana Stolac, professor emerita.

Predavanje dr. sc. Stolac je još jedno događanje kojim će Kajkaviana proslaviti ovu važnu obljetnicu. U svibnju je, naime, Kajkaviana gostovala u Ludbregu sa izložbom vrijednih starih kajkavskih knjiga iz zbirke Kajkaviana u sklopu znanstvenog skupa Četiri i pol stoljeća kajkavske pismenosti. Uz 450. obljetnicu kajkavskoga prvotiska: Ivan Pergošić, Decretum, 1574. U rujnu je izložba otvorena i u prostorima Kajkaviane i tu će ostati kao dio stalnog postava.

Ovo predavanje nadovezuje se na izložbu te će omogućiti zainteresiranima dublji uvid u važnost Pergošićeva Decretuma i povijest tiskane kajkavske književnosti.

Predavanje će se održati u sklopu programa Kultura na recept – program u zgradi ljekarnika Fellera koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.