Koncert Ive Pogorelića na Trškom Vrhu: Proslava jubilarne 30. obljetnice Festivala Orgulje Heferer

Koncert Ive Pogorelića na Trškom Vrhu: Proslava jubilarne 30. obljetnice Festivala Orgulje Heferer

U srijedu, 18. rujna 2024. u 19 sati u crkvi Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu održat će se koncert maestra Ive Pogorelića.

Koncert se održava povodom slavlja jubilarne 30. obljetnice Festivala Orgulje Heferer i omogućila ga je Umjetnička radionica Heferer i obitelj Faullend Heferer, uz financijsku potporu Grada Krapine. Domaćin je župa Svetog Nikole biskupa, Krapina.

“Umjetnička radionica Heferer (poznata i kao Prva hrvatska gradiona orgulja, harmonija i glasovira Heferer, utemeljena 1849.) zrcalo je bogate povijesti jedne obitelji kakvih je danas u Europi tek mali broj. Njihov etos već blizu dva stoljeća počiva na fundamentalnom skladu između ruku majstora i ruku interpreta. Oni su obitelj graditelja glazbala, restauratori
i konzervatori kroz čiju su Radionicu prošle stotine instrumenata – zaštićenih kulturnih dobara i muzejskih primjeraka visoke estetske i umjetničke vrijednosti – čiji je povijesni i društveni kontekst od iznimne važnosti za hrvatsku kulturu.”

Više o Umjetničkoj radionici Heferer, Festivalu Orgulje Heferer te o maestru Ivi Pogoreliću pročitajte u deplijanu koji slijedi.