Koncert na Trškom Vrhu u sklopu Festivala Orgulje Heferer. Gostovanje slovenske orguljašice Renate Bauer

Koncert na Trškom Vrhu u sklopu Festivala Orgulje Heferer. Gostovanje slovenske orguljašice Renate Bauer

U nedjelju 8. rujna u 12.30 sati, u prekrasnoj baroknoj crkvi Majke Božje Jeruzalemske na Trškome Vrhu iznad Krapine održat će se koncert u sklopu jubilarnog 30. Festivala Orgulje Heferer. Na iznimno vrijednim povijesnim orguljama iz 1763. godine, koje su izvorno sačuvano djelo graditelja Antoniusa Römera, svirat će Renata Bauer, jedna je od najistaknutijih slovenskih glazbenica.

Koncert je rezultat suradnje Umjetničke radionice Heferer sa Knjižnicom Šmarje pri Jelšah iz Slovenije. U kolovozu je tako hrvatska orguljašica Ljerka Očić u Šmarju pri Jelšah u crkvi sv. Roka, u sklopu “Rokovog poletja 2024.”, održala gostujući koncert Festivala Orgulje Heferer.

Ulaz na koncert je slobodan, stoga ne propustite priliku uživati u lijepoj glazbi i interijeru crkve Majke Božje Jeruzalemske. Dođite!

Ovaj koncert sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba putem Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja međugradske i međunarodne suradnje iz sredstava Proračuna Grada Zagreba u 2024. godini.

Festival Orgulje Heferer nacionalni je festival na kojem mladi, ali i afirmirani hrvatski i inozemni orguljaši, uz svoje kolege vokalne ï instrumentalne soliste, predstavljaju orguljsku baštinu Hrvatske. Koncerti se održavaju diljem Hrvatske u sakralnim objektima i reprezentativnim prostorima koji posjeduju orgulje koje je izradila, restaurirala ili održava Umjetnička radionica Heferer. Održavanje koncerata na obnovljenim, iznimno vrijednim, povijesnim instrumentima doprinosi njihovoj revitalizaciji te time i očuvanju kulturne baštine. Važno je naglasiti kako je ulaz na koncerte slobodan, čime se kulturni sadržaj što ga Festival promovira čini izravno dostupnim svim zainteresiranim posjetiteljima. Također, mnoga mjesta u kojima se koncerti održavaju nemaju razvijeni koncertni i glazbeni život, stoga su koncerti Festivala Heferer jedan od rijetkih (ali važnih!) doprinosa razvoju glazbene kulture tih lokaliteta.

Ovaj koncert sufinanciran je od strane Grada Zagreba.