Večer “klasičnog” Rock ‘n’ Rolla: TOMISLAV GOLUBAN u Kajkaviani

Večer “klasičnog” Rock ‘n’ Rolla: TOMISLAV GOLUBAN u Kajkaviani

Kajkaviana s veseljem najavljuje Večer “klasičnog” Rock ‘n’ Rolla- koncert vrhunskog i svjetski uspješnog usnoharmonikaša Tomislava Golubana uz pratnju Hrvoja Funde na akustičnoj gitari i Tomislava Kušara na bas gitari. Koncert će se održati u srijedu 12. lipnja 2024. godine u 19:30 sati u Fellerovoj zgradi u Donjoj Stubici. Ulaz na koncert je besplatan.

Tomislav Goluban je svirač usne harmonike i skladatelj iz Zaboka koji na zanimljiv način spaja blues i hrvatsku tradicionalnu glazbu. Njegove pjesme i nastupi pršte energijom, strašću, humorom i nadasve urnebesnom svirkom. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, ali se ipak odlučio baviti glazbom. Usnu harmoniku je počeo svirati 1997., inspiriran starim majstorima bluesa.
Do sad je objavio 15 studijskih i 2 koncertna albuma, osvojio 5 Diskografskih nagrada Porin i 3 nagrade Status Hrvatske glazbene unije, nastupao u više od 20 različitih zemalja i 2 kontinenta (Europa i SAD), osvojio  4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike u Njemačkoj 2005. i postao indosant najpoznatijeg proizvođača usnih harmonika Hohner. 

Koncert će se održati u sklopu programa Kultura na recept- program u zgradi ljekarnika Fellera i sufinanciran je od strane Ministarstva kulture i medija i Grada Donja Stubica.